Часовете по математика и биология в Търново ще бъдат модернизирани 20.12 | 15:02

Училища в България и Румъния искат да изравнят образователните си стандарти по биология и математика

От Ивелина Георгиева

Да бъдат изравнени образователните стандарти при изучаването на математика и биология в средните училища е целта на българо-румънски проект по програмата за трансгранично сътрудничество, представен във Велико Търново, предава БТА.

Предвижда се във всяко учебно заведение, включено в проекта да бъдат изградени по пет кабинета по математика и биология, в които да бъде осигурен интернет достъп с локална мрежа. Кабинетите ще бъдат оборудвани с персонални компютри за всички ученици, с мултимедийни дъски с проектори и лаптопи за учителите.

В хода на проекта ще се изследват психологическите параметри в поведението на учениците, динамиката на тяхната социална активност, както и усвоените от тях знания, умения и компетентност.

Водещ партньор от българска страна е сдружението "Eвроинтегра", а от румънска - сдружението "Аксес" и училищният инспекторат в гр. Кълъраш. В проекта са включени средните училища "Eмилиян Станев" във Велико Търново, "Баба Тонка" в Русе и "Васил Левски" в гр.Главиница, Плевенско, както и румънските училища "Михай Еминеску" - в Кълъраш, и "Александру Одобеску" - в гр. Лехлиу гара.

Водещи

Най-четени