Японското правителство дарява апарат за лечение 14.06 | 07:40

Дарението е за Специализираната болница за рехабилитация на деца с церебрална парализа

От Кремена Бедерева

Специализираната болница за рехабилитация на деца с церебрална парализа получава дарение от Японското правителство, съобщават от Столична община.

Днес в Специализираната болница за рехабилитация на деца с церебрална парализа "Света София”, район "Красна поляна”, ще се проведе заключителна церемония по проект "Лечение на мускулен хипертонус при деца с церебрална парализа”.

Проектът е осъществен и финансиран изцяло от правителството на Япония, със съдействие на Макото Ито, посланик на Япония в България.

Апаратът за ударно-вълнова терапия, дарен от Японското правителство, за лечение на деца с церебрална парализа, е ново поколение във физикалната медицина, като осигурява екологична чистота и икономия на енергия.

Проектът "Лечение на мускулния хипертонус при деца с церебрална парализа” по програмата на правителството на Япония за отпускане на безвъзмездна помощ по проекти на местно равнище ще даде повече възможности за успешна рехабилитация на пациентите на болницата.

Апаратът дава възможност за бързо повлияване на мускулния тонус, като технологията е енергоспестяваща, екологично чиста и може да се прилага и при деца с церебрална парализа и епилепсия.

Този подарък е изключителна подкрепа на усилията на Столична община да осигури добро и качествено здравеопазване за гражданите.

Дарението, което получаваме е с особена значимост, защото точно в този момент японският народ изживява тежко изпитание, а целият свят съпреживява трагедията на хиляди човешки съдби, посочиха от лечебното заведение.

Водещи

Най-четени