Британските власти разкриха името на терориста от Лондон (СНИМКИ) 23.03 | 18:33

52-годишният напададел Халид Масуд е роден и живял във Великобритания

От iNews.bg

Британските власти идентифицираха мъжа, който извърши вчерашната атака край британския парламент. Това е 52-годишният Халид Масуд, роден в графство Кент, Великобритания. Масуд не е бил обект на полицейски разследвания, съобщават от звеното за борба с тероризма към Скотланд ярд. В миналото обаче той е бил осъждан, предават британските медии, цитирани от бТВ.

Атентаторът е роден в Кент, Югоизточна Англия, но вероятно е живеел в западния район Уест Мидландс. При атаката вчера той беше прострелян от полицията.

По-рано днес британският премиер Тереза Мей съобщи, че предполагаемият нападател е роден във Великобритания и вече е бил разследван от МИ-5 "преди няколко години" по подозрения в екстремизъм. Той обаче е бил "периферен" и към настоящия момент не е бил част от "разузнавателната картина".

1882238

Междувременно се разбра, че една от пострадалите при нападението край парламента в Лондон е паднала в река Темза. Би Би Си разпространи видео, на което се вижда как нападателят форсира джипа върху тротоара на Уестминстърския мост и около средата на съоръжението жената пада във водата.

"Не знаем дали тя скача или е бутната. Знаем, че е извадена от водата и е закарана в болница", съобщава агенцията.

1882241

Припомняме, че при двете терористични атаки в центъра на Лондон в сряда загинаха 5 души, а 40 пострадаха. Отговорност за атаките пое джихадистката организация "Ислямска държава".

Водещи

Най-четени