Екшън в Добрич: Маскиран обра бензиностанция 17.10 | 17:30

Той ударил служител с пистолет по главата, двама са задържани

От iNews

След продължило месец и половина разследване задържаха двама мъже за дързък грабеж на бензиностанция в Добрич. Престъплението е извършено на 1 септември. Тогава маскиран нахлува в обекта, заплашва служителя на смяна с оръжие и задига парите от касата. При опит да спре обирджиятта, служителят бива ударен с пистолет в главата.

Сигналът за задействан паник бутон в бензиностанция на Околовръстния път в града е получен към 04:35 ч. сутринта в частна охранителна фирма.

На записи от камери се вижда как маскиран мъж, размахващ оръжие, влиза в обекта и извършва престъплението. 57-годишният служител е с разкъсно-контузна рана на главата вследствие на удара в тила, посочват от полицията.

Заподозреният е установен и задържан на 16 октомври. Арестуван е и негов помагач. И двамата мъже - на 28 и 40 години, са криминално проявени и познати на органите на МВР. Те са задържани с полицейска мярка за срок от 24 часа. В хода на разследването е установено, че прекият извършител на деянието на 28-годиният мъж, а по-възрастният бил негов помагач. Установени са веществени доказателства, включително и оръжието, използвано при грабежа. Двамата замесени са направили пълни самопризнания. 

Водещи

Най-четени