Ердоган надмина себе си! Заплаши Италия, защото разследва сина му Билал 03.08 | 20:42

Премиерът Матео Ренци отговори, че в страната му има независимата съдебна система, а съдиите спазват само Конституцията и не трябва да отговарят пред турския президент

От iNews.bg

Остри реплики бяха разменени днес между турския президент Реджеп Тайип Ердоган и италианския премиер Матео Ренци, предаде Европа тв. Ердоган надмина собствените си досегашни постижения в словесната агресия, като заплаши Рим, че обвинява най-големия му син му в престъпна дейност.

Италианските власти са повдигнали обвинения на Билал Ердоган - син на президента на Турция, във връзка с разследване за пране на пари. Ердоган днес нападна Италия, че тези действия могат да окажат влияние върху отношенията между двете страни.

Билал е на 35 години и е записал докторантура в Университета в Болония миналата година. В момента, той се намира на територията на Турция, но италианската прокуратура е започнала разследване срещу него. Той, разбира се, отрича всички повдигнати обвинения. Адвокатът на Билал Ердоган – Джовани Тромбини, също отрече клиентът му да има вина.

Ердоган направи изявление, в което заяви, че действията на италианските служби могат да влошат на отношенията между двете страни. Той е допълнил, цитирам: "Ако синът ми се върне в Италия, може да бъде арестуван. Това би довело до проблеми в отношенията на страната с Турция. Италия трябва да се грижи за мафията, не за моя син”, допълва той.

В отговор италианският премиер Матео Ренци заяви, че страната му има независима съдебна система, в която съдиите спазват единствено италианската Конституция и не трябва да отговарят пред турския президент.

Водещи

Най-четени