"Актавис" с 12 нови генерични лекарства 02.09 | 11:23

Компанията отчита най-висок пазарен дял в опаковки – 16,8 %

От Кремена Бедерева

Актавис България, най-голямата фармацевтична компания у нас, изведе на българския пазар 12 нови генерични продукта, най-вече в областта на кардиология, перорални антибиотици, централна нервна система и метаболизъм, онкология, продукти без лекарско предписание.

Три от новите лекарства на Актавис - антибиотик и два медикамента за сърдечно-съдова и за нервна система, са в топ 10 на най-добре представилите се нови лекарствени продукти, пуснати тази година на българския пазар, съобщават от пресцентъра на компанията.

Компанията остава лидер на българския фармацевтичен пазар и за първото шестмесечие на тази година. Според данните на IMS Health за първите шест месеца на 2011 Актавис е лидер в продажбите на прескрипторни медикаменти. Компанията отчита най-висок пазарен дял в опаковки – 16,8 %.

През първите шест месеца на 2011 Актавис продължава да бъде сред основните лидери по продажби на продукти без лекарско предписание и хранителни добавки. Компанията отчита най-голям пазарен дял в опаковки в този сегмент- 12,7 %.

За първите шест месеца на тази година, Актавис отчита и най-голям пазарен дял в опаковки – 9,8 % в сегмента на хранителните добавки.

Отново според статистиката на IMS Health и тази година най-продаваните хранителни добавки са от класа на Мултивитамините.

Актавис ЕАД е част от Актавис Груп - четвъртата най-голяма генерична компания в света. Актавис е основана през 1956 г. и е специализирана в разработването, производството и продажбата на генерични фармацевтични продукти.

Седалището на компанията е в Цуг, Швейцария. Понастоящем в Актавис работят около 10 000 служители, а компанията има подразделения в 40 страни.

Водещи

Най-четени