"Наркотици! Път за никъде" или за вредата от дрогата 16.06 | 11:35

Информационната кампания в Ямбол е повод на Международния ден за борба с наркоманиите

От Петя Михайлова

С викторина под наслов "Наркотици! Път за никъде" започна информационната кампания в Ямбол по повод на Международния ден за борба с наркоманиите - 26 юни, съобщи БТА.

В младежкия дом бе открита изложба "Дрогата и закона", представяща вредните последици от употребата на наркотици, както и дейността на полицията срещу тяхното производство и разпространение.

Членове и активисти на комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и обществени възпитатели по училищата раздават печатни материали.

До края на юни пред младите хора ще бъдат прожектирани документални филми за последиците от употребата на наркотични вещества.

26 юни е обявен за Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици.

Този ден, въведен от Общото събрание на Организацията на Обединените нации през 1987 година, служи за напомняне една от целите на страните, членуващи в ООН, да се създаде международно общество без наркотици.

Службата по наркотици и престъпност към ООН всяка година избира тема за Международния ден и провежда целогодишна кампания за повишаване на ангажираността на хората по световния проблем с наркотиците.

Водещи

Най-четени