5 мита за храните, на които да не вярвате 10.04 | 17:45

Очаква ви изненада

От iNews.bg

Непрекъснато четем и слушаме за положителните и отрицателните качества на различни храни. Може би това е съвсем умишлено, за да се котират по-добре на пазара определени неща.

Готови ли сте обаче за разбиването на няколко мита?! Започваме с това, че полезните вещества в храната умират от лъчите на микровълновата фурна. Няма такова нещо, поне що се отнася до зеленчуците. Дори някои смятат, че този метод ги запазва най-добре. Всъщност дългото варене е това, което помага за изсмукването на полезните вещества от зеленчуците, а не микровълновата фурна.

Колкото се може повече зърнени храни не било никак полезно. Само защото зърнените храни и брашната, направени от тях, са за предпочитане пред бялото брашно, това не значи, че трябва да консумираме всичко, което ги съдържа. Има редица преработени храни, с което са изчезнали и полезните вещества в зрънцата.

Още няколко мита за храните можете да откриете на страницата на Kulinar.bg.

Водещи

Най-четени