7 хитринки за плосък корем 09.09 | 18:35

Хубавото тяло вече не е мираж

От Лазар Тодоров

Кога ли една жена ще каже, че е достатъчно слаба? Вероятно никога и за това сме ви подготвили няколко трика и съвети, с които да постигнете така желания плосък корем. 

Възползвайте се от магическия час

Хапвайте протеини между 3 и 4 часа следобед. Нискомаслено мляко или шепа бадеми ще ви свършат работа. Този часови пояс е важен, защото приемането на храна тогава стимулира метаболизма и балансира кръвната захар. Колкото по-ниска е тя, толкова по-ниски са и нивата на инсулин в тялото ви. Инсулинът е една от главните причини да задържате мазнини в областта на коремните мускули.

Дъвчете по-дълго

Предъвквайте храната поне 30 пъти преди да я глътнете. Без правилно сдъвкване останалите храносмилателни органи не могат да обработят добре храната. Резултатът е дискомфорт, газове и подуване.

Не отделяйте прекалено голямо внимание на упражненията за коремни мускули

Предлагаме ви формулата на Маят Мърфи, автор на книгата "Тялото, което желаете, за времето, с което разполагате" (The Body You Want in the Time You Have). Според него трябва да отделяме 60 минути на ден за приготвяне на здравословна храна, 20 минути на ден от три до пет пъти в седмицата за кардио и 15 за силови тренировки. За коремни упражнения са необходими само 5 минути на ден три пъти в седмицата. Така ще си гарантирате балансирана загуба на тегло.

 

Прочетете останалите съвети на Sportuvai.bg.

Водещи

Най-четени