Monster са разследвани за натравяне в САЩ 23.10 | 17:35

Напитката попадна под съдебни атаки и заради момиче, което е починало, след като изпило 2 кена

От Владислав Рашков

Енергийната напитка Monster е под обществен и съдебен натиск, след като агенцията по безопасност на храните и лекарствата в САЩ я заподозря в причиняването 5 смъртни случая, предаде Reuters.

Monster са под съдебни атаки и заради момиче, което е починало, след като изпило 2 кена от напитката в рамките на 24 часа.

От компанията казаха, че енергийната напитка няма нищо общо със смъртния случай, но новината успя да предизвика спад от 14% на акциите й.

Секторът на енергийни напитки е един от най-бързо растящите в американския пазар, като само през миналата година компаниите Monster, Red Bull, Rockstar, AMP и Full Throttle отбелязаха общ ръст в продажбите от 17% за 2011 г.

Семейството на починалата 14-годишна Анес Форниер обвиняват компанията, че не е сложила достатъчно предупреждаващи надписи от вредите на продукта.

Форниер получи сърдечен удар след поглъщането на два кена. Състоянието й бе стабилизирано в болница, където тя бе изпаднала в кома, но шест дни след инцидента, тя издъхна на 23 декември 2011 г.

От агенцията по безопасност на храните и лекарствата в САЩ виждат връзка на Monster напитките с пет други смъртни случаи. Към момента тече разследване.

Водещи

Най-четени