Атанасова очаква решението за оставки в Кръвния център във Варна 23.11 | 15:15

Там преди две седмици 38 души подадоха заявления за напускане

От Кремена Бедерева

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова заяви в Сливен, че очаква до края на седмицата работещите в Кръвния център във Варна да решат дали ще оттеглят оставките си. Там преди две седмици 38 души подадоха заявления за напускане, заради ниското заплащане и лошите условия на труд, припомня БТА.

Атанасова поясни, че трябва да е наясно с това дали медицинските работници ще останат на работа, защото от това зависят всички разчети за следващото щатно разписание.

Тя апелира към медицинските работници да вземат възможно най-бързо решение дали ще останат на работа, като припомни, че от 1 януари следващата година средствата за възнаграждение ще бъдат увеличени с 15-20 на сто.

Министър Атанасова допълни още, че освен увеличение на възнаграждението, държавата търси и други начини за задържането на лекарите в български лечебни заведения. Като пример тя посочи проект "Пулс" на стойност 6,5 милиона лева, по който се обучават 6500 лекари, медицински сестри, фелдшери и шофьори за реакции при спешни състояния.

Министър Атанасова днес бе на посещение в Сливен, за да обяви началото на проект за изграждане на Диагностичен център за ранна диагностика и лечение на онкологичните заболявания в МБАЛ "Д-р Иван Селимински".

Водещи

Най-четени