Вижте как може да тъпчете със сладко и да сте слаби като модели! 02.12 | 17:18

Ако искате да сте стройни, забравете угризенията заради сладките изкушения

От iNews.bg

Следващият път, когато решите да се насладите на любимата си шоколадова торта, се уверете, че изпитвате наслада от всяка хапка - новозеландски психолози са установили, че за хората, които възприемат сладките изкушения като награда, вероятността да останат стройни е по-голяма, съобщава сайтът News.com.au.

Авторите на проучването от университета на Кентърбъри, Нова Зеландия, твърдят, че разяжданите от чувство за вина любители на лакомства са по-склонни впоследствие да трупат килограми. Проучването разкрива, че начинът, по който индивидите възприемат сладки изкушения като например шоколадова торта, е от толкова голямо значение, колкото и броенето на калории като стратегия за отслабване, цитира сайта БТА.

За целите му специалистите са анкетирали близо 300 доброволци на възраст между 18 и 86 години за хранителните им навици. Психолозите са установили, че чувството за вина често подтиква хората да изоставят плановете си за отслабване и да възприемат нездравословни хранителни навици.

Подобно нещо не се случва, ако те гледат на сладките изкушения като на възнаграждение, а напротив - подобна позитивна нагласа им помага по-лесно да се придържат към набелязаните дългосрочни цели за борба с излишните килограми.

Водещи

Най-четени