Защо да хапваме маслини? 26.05 | 12:24

Маслините убиват раковите клетки

От Пламена Вълчева

Напоследък все повече проучваме какви храни избираме да присъстват в менюто ни. Чуваме кое е полезно и кое не, но това не ни е достатъчно, за да изберем с какво да се храним. Проучваме всяка една храна и преценяме дали е полезна за нас, преди да я консумираме. 

За някои храни няма спор, че са полезни, стига да не спадат в списъка на онези глезотии, които си позволяваме. Може да сме сигурни, че изборът на маслини на нашата трапеза, ще бъде от полза за здравословното ни състояние. 

Маслините попадат в списъка с храни, които са препоръчителни при рак на дебелото черво и на гърдата. Смята се, че външната обвивка на маслината съдържа киселина, която убива раковите клетки и драстично спира развитието на рака на дебелото черво. 

Какво още трябва да знаем за маслините и защо е хубаво да си ги хапваме, може да прочетете в Kulinar.bg

 

 

Водещи

Най-четени