Има нагласи да бъде подкрепена либерализацията на забраната за пушене 24.10 | 18:34

В този си вид законът разделя хората на групи

От Ивелина Георгиева

"Има нагласи да бъде подкрепена либерализацията на забраната за пушене, защото това е един неработещ и корупционен закон". Това коментира депутатът от БСП Спас Панчев, след като промените в Закона за здравето, с които можеше да отпадне забраната за пушене не бяха приети от Здравната комисия в парламента.

Спас Панчев бе един от вносителите за промяна в законопроекта.

Според социалистът решението на Комисията по здравеопазване има тежест, но в пленарната зала колегите му ще гласуват по съвест.

Панчев изключи възможността депутатите от ГЕРБ да процедират като съпартийците му, защото при тях има партийно решение.

"Ако там можеше да се гласува по съвест, съм убеден, че част от тях биха подкрепили този проект", смята народният представител.

Според него с настоящия закон организацията е такава, че не може да се осъществи повсеместен контрол в заведенията, което е предпоставка той да не е ефективен.

По думите му в този си вид Законът създава само проблеми за обществото и разделя хората на групи.

"Несъмнено там, където има пушачи, има и непушачи. Ние сме компания, заедно ходим. И аз го изпитвам върху себе си, като се прибера вкъщи дрехите ми миришат на цигари", коментира Панчев.

Той изрази надежда Законът да мине, защото по този начин ще може да се отговори на очакванията на милионите български граждани, които очакват това решение.

Водещи

Най-четени