Искате да се сбогувате с биреното си коремче? Вижте как 23.12 | 16:05

Ако си мислите, че фитнесът ще помогне - забравете!

От Кремена Бедерева

Най-добре се сваля биреното коремче с вдигане на тежести, а не с джогинг и фитнес упражнения, установи американско проучване, цитирано от в. Daily Mail.

Мъжете, които действат с гирите 20 минути дневно много рядко натрупват коремни тлъстини. Подобни физически упражнения се оказват мнтого по-еикасни, отколкото колоезденето, бягането и аеробиката. Освобождаването от колемните тлъстини води до много по-здравословно остаряване на индивида.

Експертите от Харвардския институт за общесдтвено здраве все пак преполъчват упражненията с вдигане на тежести да се комбинират и с аеробика. Тогава ефектът за топене на "паласките" е най-голям. Изследователският екип на д-р Рания Мекъри изследвала физическата активност на 10 500 пълнолетни американци на възраст над 40 години.

От получените данни станало видно, че хората, които са вдигали тежести в продължение на 12 години и са се упражнявали минимум 20 минути дневно са дали най-добри показатели. Те са имали най-малко коремни мазнини и най-голям процент мускулна маса.

Водещи

Най-четени