Искате кожа като на модел - не яжте това! 24.11 | 16:33

Тези храни определено няма да ви помогнат да изглеждате идеално

От Лазар Тодоров

Всеки от нас иска да има хубава и гладка кожа. Затова обаче трябва да се погрижим за нея. Скъпите кремове и мазила помагат, но също така е изключително важно и с какво се храним.

Както ни е известно, храната оказва огромно влияние върху здравето на организма ни.

Представяме ви класация от 4 храни на Huffington Post, които са изключително вредни за кожата ви.

Месото на барбекю

Когато месото се пече на висока температура, предизвиква химическа реакция между мазнините и протеините, при която се получават неблагоприятни за кожата съединения. Те могат да предизвикат възпаления, които да накарат кожата ви да изглежда по-груба и дори по-набръчкана.

Също така се увеличава риска от диабет и сърдечно съдови заболявания. Това се открива и при храни обработени с масло на по висока температура. 

Съвет: Не е нужно да преминавате на диета със сурови храни, но опитайте вместо да пържите продуктите, да ги изпечете. Това важи особено за месото и картофите.

Комбинация от захар и тесто

Това са изделия като торти, козунак, кроасани, тарталети и каквото ли още не. Екип от диетолози и дерматолози правят връзка между този тип храни и състоянието на кожата. Яденето на много захар със/или прости въглехидрати може да повиши много нивата на инсулина и да доведе до възпаления, както във вътрешността на организма, така и по кожата.

Съвет: Ако имате пъпки, акне или проблеми с кожата на лицето, избягвайте сладките зърнени или тестени храни. Заместете сладките изделия с плодове с мед, ядки с мед, сушени плодове.

Млякото и млечните продукти

Странно, но факт. През 2010 година е публикуване изследване от Американската академия по дерматология и венерология, което намира връзка между консумацията на млечни продукти и акнето. Затова при проблеми с кожата се опитайте да намалите млякото и млечните продукти и вижте дали има ефект.

Съвет: Може да опитате с консумиране на соево мляко. Важно е да се отбележи, че киселото мляко не влиза във вредните за кожата храни.

Чипс, пуканки, бисквити

Много от марките на чипсове, пуканки и бисквити имат високо съдържание на натрии, което може да доведе до задържане на повече вода в организма.Ако сте склонни към подпухване, това веднага ще се отрази на очите. Там кожата е най-тънка и най-много се забелязва подуването и промяната на цвета.

Съвет: Опитайте храни с по-ниско съдържание на сол. Например вместо печени ядки, опитайте със сурови.

Водещи