Истината за зърнените закуски 15.08 | 07:06

Вижте защо трябва да се замислите преди да посегнете към тях

От Лазар Тодоров

Казват, че закуската е най-важното хранене за деня. Ето защо трябва много да се внимава какво точно се консумира на закуска.

По света различните кухни предлагат най-разнообразно меню. От кроасани с мляко във Франция до яйца с бекон в САЩ. Въпреки това забързаното ежедневие ни кара да не мислим много какво слагаме в устата си, а напротив - да изберем най-простия вариант. Хората обаче все пак се замислят и за здравословната храна.

Така телевизионният ефир бълва реклами, просветляващи ни кои продукти са полезни за нашето здраве и фигура. Зърнените закуски според телевизора са едни от фаворитите за спечелване на титлата най-здравословните сред най-здравословните. Поне телевизорът това казва.

Не се оставяйте да бъдете манипулирани. Без значение колко здравословно изглежда промотиращото видео или опаковката, зърнените закуски са коварен избор. 

Първо, преди да се настанят в кутията, те биват преработени, а това означава, че зърнените култури, от които се предполага, че се произвеждат, губят голяма част от хранителните си качества. Тук нямаме предвид само термичната обработка, но и оцветяването, добавянето на подобрители и овкусители.

Вижте още истини за зърнените закуски на Sportuvai.bg.

Водещи

Най-четени