Колко е полезна морската сол? 07.04 | 11:41

Наистина ли е по-безвредна от обикновената

От Беатрис Николoва

Много често се тръби колко по-полезна е морската сол от обикновената. Тя била по-природосъобразна алтернатива на "бялата отрова", която ще намерите в повечето солници.

Морската сол се произвежда чрез изпаряването на морска вода (или вода от соленоводни езера), който процес изисква сравнително малко индустриална обработка. Предлага се като заместител на обикновената във всички по-елитни ресторанти.

Трапезната сол обикновено е каменна, тоест, добива се от солници под земята. Тя по-често е предмет на обработка за изчистването от остатъчни вещества и понякога към нея се добавят безвредни количества адитиви, предотвратяващи слепването.

Каква е сериозната разлика между тях вижте в Kulinar.bg.

Водещи

Най-четени