Колко е полезна морската сол? 07.04 | 11:41
Наистина ли е по-безвредна от обикновената
Много често се тръби колко по-полезна е морската сол от обикновената. Тя била по-природосъобразна алтернатива на "бялата отрова", която ще намерите в повечето солници.
Морската сол се произвежда чрез изпаряването на морска вода (или вода от соленоводни езера), който процес изисква сравнително малко индустриална обработка. Предлага се като заместител на обикновената във всички по-елитни ресторанти.
Трапезната сол обикновено е каменна, тоест, добива се от солници под земята. Тя по-често е предмет на обработка за изчистването от остатъчни вещества и понякога към нея се добавят безвредни количества адитиви, предотвратяващи слепването.
Каква е сериозната разлика между тях вижте в Kulinar.bg.
Водещи
-
Атанас Атанасов: Управляващите незабавно да спрат всички процедури за смяна на шефовете на спецслужбите
Ако излязат повече хора, ще поставят въпроса за властта, смята той
30.11 | 17:40
-
Гръцки фермери планират блокади на пътища в цялата страна
Протестите се очаква да се разпространят в цяла Гърция
30.11 | 17:00
Най-четени
-
Държавата започва строителство на нови полигони за обучение на млади шофьори
Парите за тях ще дойдат от фонда за безопасност на движението
30.11 | 11:20
-
Асен Василев в столично заведение пее песен пародия на ска група ВИДЕО
"Кой разпореди бюджета?"
30.11 | 10:20