Лесен трик да не ядете толкова много сол. Вижте как! 20.03 | 15:32
Лесно е - просто започнете да използвате повече подправки и билки в храната си

Солта е вредна - тази мантра непрекъснато ни повтарят диетолозите и лекарите. И това е неоспорим факт. Но за много хора да намалят соленото в храната е трудно постижимо.
Спокойно - има спасение! Ново американско изследване твърди, че ако започнете да добавяте повече подправки и билки в храната, когато готвите, ще ограничите консумацията на сол значително.
Шерил Андерсън, ръководител на изследователския екип от Калифорнийския университет, обяснява пред британското издание Daily Mail, че хората, които са посещавали готварски курсове и са били обучени как да използват билки и подправки при готвене, включват по-малко сол в ястията.
А това неизменно е първа стъпка към здравословна промяна на хранителните навици, допълва БТА. "Ако хората се научат да готвят по различен начин, това ще им помогне да упражняват по-добър контрол над храненето си и съответно да се придържат към по-здравословни практики", казва Шерил Андерсън.
Водещи
-
Инвеститори от САЩ преговарят с българските власти за разширяване на ПГХ "Чирен"
Ройтерс се позовава на информация от "петима души, запознати с проблема", без да ги назовава...
05.08 | 21:00
-
„Каменен” хороскоп: Изумрудът носи любов, хармонията и изобилие
Витеза кого е подходящ и с кои други камъни може да се съчетаае
05.08 | 20:45
-
Почина бившият румънски президент Йон Илиеску
05.08 | 20:15
Най-четени
-
Над Западна България и днес ще вали, утре също ще бъде дъждовно
След 2 часа лятото леко ще започне да се връща в София. Следобед отново обаче ще завали.
05.08 | 10:45
-
27 г. от смъртта на Тодор Живков
Стилизиран венец с цветовете на руското знаме е положен на гроба на диктатора Тодор Живков
05.08 | 09:00
-
6000 лева излезе пoчивкатa нa семейство за една седмица на море
Πo дyмитe нa Cпacoв, cлyчaйнo или нe, cĸoĸът нa цeнитe в xoтeлитe y нac (пoчти) cъвпaднa c...
05.08 | 12:15