Лесен трик да не ядете толкова много сол. Вижте как! 20.03 | 15:32
Лесно е - просто започнете да използвате повече подправки и билки в храната си

Солта е вредна - тази мантра непрекъснато ни повтарят диетолозите и лекарите. И това е неоспорим факт. Но за много хора да намалят соленото в храната е трудно постижимо.
Спокойно - има спасение! Ново американско изследване твърди, че ако започнете да добавяте повече подправки и билки в храната, когато готвите, ще ограничите консумацията на сол значително.
Шерил Андерсън, ръководител на изследователския екип от Калифорнийския университет, обяснява пред британското издание Daily Mail, че хората, които са посещавали готварски курсове и са били обучени как да използват билки и подправки при готвене, включват по-малко сол в ястията.
А това неизменно е първа стъпка към здравословна промяна на хранителните навици, допълва БТА. "Ако хората се научат да готвят по различен начин, това ще им помогне да упражняват по-добър контрол над храненето си и съответно да се придържат към по-здравословни практики", казва Шерил Андерсън.
Водещи
-
МВнР с препоръки към българите в Израел
Те са във връзка с последната ескалация на напрежението в региона на Близкия изток
15.06 | 12:40
-
Борисов с остри критики към президента Радев
Лидерът на ГЕРБ остро нападна и ПП, че обикаляли по европейски държави да молят България да не...
15.06 | 11:20
-
Волейболистите от националния ни отбор с поредна победа в Лигата на нациите
Българите имат 2 победи, 1 загуба и 5 точки във временното общо класиране
15.06 | 12:00
Най-четени
-
Тръгнаха сезонните влакове от София до Бургас и Варна
Ето колко струват билетите и какво е разписанието им
15.06 | 10:00
-
Борисов с остри критики към президента Радев
Лидерът на ГЕРБ остро нападна и ПП, че обикаляли по европейски държави да молят България да не...
15.06 | 11:20