Колко калории горим по време на пролетното почистване? 25.03 | 16:26

Пролетта идва и е време да влезем във форма

От Елена Кирилова

Въпреки че все още не можем да усетим идването на пролетта, зимата, поне официално, вече си е отишла. Продължаваме да се надяваме, че топлото време ще ни зарадва съвсем скоро.

Това обаче означава и подготовка за пролетното почистване, което е и най-лесният начин да "отпразнувате” идването на пролетта. Освежаването на дома ви ще ви помогне и да се отървете от сезонните алергии и множеството микроби.

Като бонус към всичко това ще получите и солидна доза изгорени калории. Huffington Post разкри кои домашни дейности ще ви помогнат да стопите повече калории. Ето кои са те:

Чистене с моп

Почистването на мръсните подове в рамките на час ще ви гарантира изгарянето на 153 калории.

Миене на ваната

Миенето на ваната не отнема толкова дълго време, но пък е достатъчно добра тренировка за ръце. За 15 минути ще успеете да изгорите 90 калории.

Чистене с прахосмукачка

В зависимост от това колко е голям домът ви, чистенето с прахосмукачка може да ви накара да си направите сериозна разходка на закрито, без да се усетите. За 30 минути можете да изгорите по този начин 119 калории.

Метене

30-минутна сесия с метлата ви сбогува със 136 калории.

Миене на колата

Ако солта от пътищата през зимата все още покрива колата ви, време е да измиете автомобила си. Не просто ще успеете да върнете красивия цвят на колата, но и ще изгорите 153 калории.

Миене на прозорците

Оставете тази дейност за някой слънчев ден. Този вид работа изгаря 167 калории за 30 минути.

Подреждане на гардероба

Готови сте да се сбогувате с пуловерите и тежкото зимно палто? Това удоволствие ще ви струва 85 калории.

Най-четени