6 начина за отслабване извън фитнеса 19.03 | 13:42

Не е нужно да прибягвате до стандартни тренировки

От Елена Кирилова

Настъпването на пролетта ни кара да търсим все повече извинения за това, че все още не сме се заели с влизането в добра физическа форма. Истината е, че не е задължително да ходите във фитнеса, за да отслабнете по здравословен за самите вас начин. Ето няколко прости неща, предложени от Huffington Post, които могат да ви помогнат да изгорите повече калории, без да се налага да се потите на някой фитнес уред.

1. На работното място

Това, че го наричаме тренировка, не означава, че е задължително да се случи извън работното ви място. Разбира се, дългите часове на работа често са виновни за пропуснатите упражнения във фитнес залата. Но кой е казал, че не можете да горите калории, докато си изкарвате заплатата? Съществува известен брой упражнения, които могат да се правят в малки пространства. Време е да пригодите работното си място за фитнес целите си. В моментите на бездействие можете да се разходите из офиса, било то и на място. Стига да ви позволят, можете да сложите велоергометър в стаята и да отделите поне 5-10 минути в почивките за изгаряне на калории.

2. Изправете се срещу нездравословните навици

Научните изследвания показват, че хората, които прекарват повече време в седнало положение, имат по-висок риск от сърдечни болести и смърт, дори и да тренират редовно. Използвайте свободните мигове, в които не ви се налага да седите, за стоене. Принтираните документи спокойно могат да бъдат четени и на крак. Това ще подобри позата ви, ще повиши бдителността ви, ще укрепи краката ви и ще ви направи по-активни. Благодарение на това ще изгорите и калории. Вече се предлагат и бюра, чиято височина може да бъде регулирана.

3. Забравете за асансьора

Където и да ходите, използвайте стълбите, а не асансьора. Дори и на ескалатора можете да се качвате, вместо да се возите.

4. У дома

Както в офиса, така и у дома, можете да създадете свое пространство за упражнения. Не търсете оправдания в домакинската работа. Всъщност можете да съчетаете полезното с приятното. Общите домакински дейности горят солидна доза калории. Вместо да чакате цяла седмица, за да се натрупа всичко, всеки ден си поставяйте малки задачи за изпълнение. Това ще ви помогне да изгорите повече калории и още по-хубавото - домът ви ще е винаги чист. С наближаването на пролетта се задава и работата в градината - косенето на трева, засаждането на дървета и т.н. може да е много приятно.

5. Фитнесът може да е забавление

Трябва да преоткриете забавната страна на детството си. Скачането на въже определено ще ви помогне да свалите някой и друг килограм. Съвременните конзолни игри са друг страхотен начин да се забавлявате, да спортувате и да се разтоварвате едновременно.

6. Танцувайте

Не чакайте петък вечер, за да излезете да потанцувате. Пуснете си весела музика у дома и танцувайте на воля, без да се притеснявате от погледите на околните. По своето естество танцът е упражнение, което включва всички части на тялото. Не е нужно да сте добри, а да се забавлявате и същевременно да изгаряте максимално калории.

Водещи

Най-четени