Майка на 8 деца е починала след злоупотреба с Coca-Cola 21.04 | 15:05

Дневната доза на новозеландката била 8 литра

От Ивайло Коралски

Доктори твърдят, че причината за смъртта на млада новозеландка е поемането на 8 литра Coca-Cola - средно на ден, съобщава Fairfax Media.

Починалата през февруари 2010 година 30-годишна Наташа Харис е майка на осем деца. Официалната причина за смъртта е инфаркт.

Според доктор Дан Морнин първопричината за получения инфаркт е била натравяне с кафетин. Кафетинът е стимулант, съдържащ се в най-популярната газирана напитка на планетата.

Харис е страдала и от остра липса на калий, предизвикана от прекомерната консумация на Coca-Cola и некачествена храна.

Партньорът на починалата жена, Крис Ходкинсън, споделя, че половинката му е изпивала средно между 8 и 10 литра от газираната течност на ден.

"Първото нещо, което правеше, когато се събуди, беше да погълне чаша Cola. И последното ѝ действие за деня, беше отново да изпише чаша Cola. Тя беше тотално пристрастена към Coca-Cola-та", признава Ходкинсън.

Половинката на Харис допълва, че тя се е хранила рядко и с некачествени продукти и пушела по 30 цигари на ден.

В същото време друг патолог Лиса Те Моренджа споделя, че прекомерната консумация на всякакъв вид течност, дори вода, може да доведе до фатален завършек, тъй като течностите имат способността да предизвикат тотален дисбаланс в човешката нервна система.

Свекървата на починалата жена разказва, че Харис е изпадала в нервни кризи, когато в къщата не е имало Coca-Cola. Компаниите на газирани напитки трябва да сложат специални етикети, предупреждаващи хората, че прекомерната употреба на техните продукти може да доведе до фатални последици, жалва се още свекървата на починалата жена.

Говорителят на местния клон на Coca-Cola Карън Томсън споделя обаче, че продуктите на компанията са безопасни, ако се консумират с мярка: "Съгласяваме се със становището на докторите, че всяко прекомерно поемане на хранителни продукти за кратък период от време, включително и питейна вода, може да доведе до сериозни здравословни проблеми", допълва още говорителят. 

Водещи

Най-четени