Москов се хваща на бас, че Борисов няма да се кандидатира за президент 19.01 | 09:50

"Хаос в системата на ТЕЛК-овете има", не отрече здравният министър

От Кремена Бедерева

"До президентските избори има много време. Бойко Борисов няма да бъде кандидат за президент и съм готов да се хвана на бас с всеки. Заявката за жена президент е още едно послание в тази насока”.

Това заяви министърът на здравеопазването Петър Москов в ефира на Нова телевизия в коментар на думите на премиера по време на общо събрание на ЖЕНИ ГЕРБ в НДК. А именно: "Защо не се напънем и не сложим за президентските избори една жена президент. Имаме достатъчно фигури, които можем да обсъждаме.

"Защо не се напънем и не сложим за президентските избори една жена президент. Имаме достатъчно фигури, които можем да обсъждаме. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на общо събрание на ЖЕНИ ГЕРБ в НДК.

На въпрос дали Реформаторският блок "е преял” с власт, както твърди лидерът на ДПС Лютви Местан, Москов коментира, че хубавото е, че това, което той говори няма значение за управлението на страната. "Това, което говори г-н Местан, няма общо с управленските решения", смята още Мостов.

"Това, с което аз се занимавам, върви по плана на коалиционното споразумение”, заяви Петър Москов.

"Подкрепям това, което казва министър Ивайло Калфин за това, че хаос в системата на ТЕЛК-овете има. Проблемът е, че когато човек има нужда от бърза и качествена трудово-лекарска експертиза, няма възможност да я получи. Друг проблем е, че когато бъде получена, невинаги съответства на здравното състояние на човека”, коментира здравният министър темата за ТЕЛК-овете и възможността те да бъдат закрити.

"В момента в закона пише, че трудово-лекарска експертиза може да бъде дадена от лекари, които се занимават само с това. Няма нужда от сложни комисии, а има нужда от това всеки лекар специалист с определен ценз и трудов стаж да може да получи правото да издава експертизи”, на мнение е здравният министър.

"Социалната придобивка е предмет на индивидуална социална анкета и това е втората част от философията на тази реформа. Медицинската експертиза от социалната придобивка трябва да се разделят”, на мнение е Москов.

В момента в Министерството на здравеопазването тече финализирането на юридическата обосновка на това лекари, отговарящи на определени критерии, да могат да дават трудова-лекарска експертиза.  

Водещи

Най-четени