Мъжете трябва да се поразмърдат 19.11 | 15:28

Мъжете са по-склонни да водят заседнал и нездравословен начин на живот в сравнение с жените

От Кремена Бедерева

Мъжете са по-склонни да водят заседнал и нездравословен начин на живот в сравнение с жените, предаде ДПА, позовавайки се на резултатите от германско проучване.

Експерти от Кьолн са установили, че представителите на силния пол прекарват в седнало положение 300 минути на ден - с един час повече от жените. Продължителното заседяване и недостатъчната физическа активност са смятани за рискови фактори за здравето.

Специалистите приписват заседналния начин на живот на мъжете на редица фактори - те прекарват повече време в автомобилите си, по-често заемат ръководни постове и са по-склонни от представителките на нежния пол да запълват свободното си време пред телевизионния екран. Нагласата на мъжете към движението трябва да се промени, смятат авторите на проучването.

Активният начин на живот прави хората по-щастливи и по-здрави.

За начало представителите на силния пол трябва да разберат какви упражнения или тренировки им подхождат или допадат най-много, след което да ги интегрират във всекидневието си. Силовите тренировки например привличат много мъже, но подходящи за тях са също упражненията за издръжливост като планинско колоездене, колоездене, плуване и бягане, допълва БТА.

Водещи

Най-четени