НЗОК е сключила договор с 11 нови лечебни заведения 18.03 | 15:33

Още 3 очакват разрешение за дейност

От Мая Александрова

НЗОК е сключила договор с 11 нови лечебни заведения, а още 3 очакват разрешение за дейност. Така е приключил и процесът на договаряне с лечебните заведения в страната за дейността им по Националния рамков договор за медицински дейности през 2014 г, съобщиха от пресцентъра на НЗОК.

Към броя на клиничните пътеки (18 374), клиничните процедури (477) и 200 високоспециализирани медицински дейности, по които са работили лечебните заведения през миналата година, се прибавят и договорени допълнителни дейности за 2014 г., посочват от Касата.

Досегашните договорни партньори на НЗОК са заявили общо нови за тях 811 дейности, като 626 вече са договорени, а за останалите 185 се очаква разрешение за дейност.

Лечебните заведения са заявили 88 нови за съответната Районна здравноосигурителна каса дейности, като 53 вече са договорени, а за 35 се очаква разрешение за дейност.

Най-много нови за тях дейности са заявили РЗОК-Стара Загора, РЗОК-Видин, РЗОК-Велико Търново и РЗОК-Перник. Само РЗОК-Търговище не е заявила нова за нея дейност през настоящата година.

През тази година 14 нови лечебни заведения, изпълнители на болнична помощ, са подали заявления за сключване на договор с НЗОК. В 11 от случаите вече са сключили договори, а 3 очакват всеки момент разрешение за осъществяване на болнична дейност от министъра на здравеопазването. Новите лечебни заведения са регистрирали 184 нови клинични пътеки.

Водещи

Най-четени