Намериха лекарства срещу грипа в Бургас 20.01 | 13:57

В областта от вчера е обявена грипна епидемия

От Филипа Тодева

Амбулаториите, спешното приемно отделение, медицинските центрове, МБАЛ- Бургас и белодробната болница вече разполагат с количества от липсващо лекарство, предназначено за лечение на грип.

По преценка на лекуващите лекари пациентите с остри респираторни заболявания ще получават препарата безплатно. Това съобщиха от областната управа в Бургас.

Количества от медикамента за борба с грипа вчера липсваха, както в болничните заведения в област Бургас, така и в складовете на Министерство на здравеопазването. Това стана ясно по време на заседанието на Регионалния епидемичен щаб. След проведени редица разговори от страна на областният управител Вълчо Чолаков с представители на здравни институции към Бургас са изпратени 400 опаковки от противогрипното лекарство.

Медикаментът е осигурен от друга област, в която има достатъчни количества и липсват данни за обявяване на грипна епидемия.

Вследствие на обявената грипна епидемия, на територията на област Бургас са в сила строги мерки за ограничаване на заболеваемостта. В петък на свое заседание щабът към Областния управител ще реши остават ли в сила предприетите превантивни действия. Отговорните институции апелират към гражданите при първи симптоми да потърсят лекарска помощ, за да се избегнат по-сериозни инфекции

Водещи

Най-четени