Не е идвал законопроект за отмяна на забраната на тютюнопушенето 28.09 | 15:41

Това обяви министър Атанасова

От Кремена Бедерева

В Министерството на здравеопазването не е идвал законопроект за отмяна на забраната на тютюнопушенето. Това каза в парламента министърът на здравеопазването Десислава Атанасова, предаде агенция "Фокус”.

Някои страни преосмислиха забраната за тютюнопушенето, но при нас този дебат не се е водил нито в парламентарна група, нито в правителството, каза Атанасова. Тя уточни, че като министър на здравеопазването подобни текстове за отмяна на забраната няма да внесе.

Министър Десислава Атанасова няма информация да се извършва рекет над собственици на малки заведения. В Министерство на здравеопазването има гореща линия, на която могат да се подават сигнали. "Аз декларирам, че всеки сигнал лично ще го разглеждам”, каза Атанасова.

България в момента съгласува с всички министерства Рамковата позиция, която ще бъде представена на конференция на Световната здравна организация през месец ноември в Южна Корея, каза още министър Десислава Атанасова.

Никъде няма твърдения, че има противоречия между Министерство на земеделието и Министерство на здравеопазването, а даже напротив. В правителството и в Министерския съвет всички сме в единна позиция, допълни Атанасова.

Позицията ми като министър на здравеопазването е, че няма да подкрепя отпадането на забраната за тютюнопушене на закрито, каза още Атанасова, цитирана от БТА. Атанасова посочи, че в ГЕРБ не се е водил дебат за отпадане на забраната.

Тя напомни, че няма да внася предложение за отмяната й. Прекалено е рано да коментирам позицията на ПГ от ГЕРБ по внесения законопроект, добави министърът.

Водещи

Най-четени