Общественият съвет в конфликт с Фонда за лечение на деца, не работел ефективно 23.09 | 15:04

Двама членове на независимия експертен орган напуснаха, трети е на път, недоволни от ръководството

От iNews.bg

"Фондът за лечение на деца не работи в полза на децата, а нашата мисия и кауза като членове на обществения съвет е именно в това. Новият правилник не помага на децата да се лекуват нито по-бързо, нито по-успешно, а родителите са принудени да си търсят оферти сами и наистина цари хаос". Това заяви по БНР членът на Обществения съвет към фонда Нели Логофетова, която е представител в него на Националната асоциация на децата и младите с диабет.

Логофетова коментира двете оставки на членове на Съвета от последните дни в знак на протест срещу ръководството на фонда, което не изпълнявало решенията на независимия обществен орган и си следвало своя политика.

Припомняме, че Обществения съвет напуснаха доц. Анелия Буева и Десислава Хормузова. Логофетова определели постъпката на колегите си като достойни и посочи същите мотиви като техните – че ръководството на фонда гледало на Съвета формално и подменяло решенията им.

"Формалността и подмяната на решения обезсмисля нашето присъствие и нашите усилия. Оформя се тенденция за много кратки становища на външните екперти, които не ни дават увереността, че правим най-доброто за детето, а пренесено в дневния ред на заседанията – там има и сгрешени диагнози. Може би часовникът върви назад, а не напред", каза Логофетова.

Тя предположи, че след това интервю и нейният мандат в Съвета вероятно ще бъде прекратен. Междувременно той изтичал в средата на октомври. 

Водещи