Пациентът във фокуса на здравеопазването 01.07 | 07:46

Основна цел на събитието е подобряването достъпа до лекарства, ваксини и здравни услуги

От Кремена Бедерева

Асоциация  за репродуктивно здраве, бременност и грижа за децата "Усмихни се" съвместно с Национално сдружение за профилактика на рака на шийката на матката HPV, организират семинар на тема "Пациентът във фокуса на здравеопазването". Той ще се проведе от 1 до 3 юли в гр. Бургас.

Основна цел на събитието е да бъдат дискутирани начините за разширяване и подобряване достъпа на пациентите до лекарства, ваксини и здравни услуги, както и изграждане на положително отношение към настоящите реформи, които са в полза на обществото.

Акцентът на Форума ще бъде върху споделянето на добър опит от страна на участниците и на конструктивни, позитивни предложения, свързани със здравните реформи и политики. 

Участници в дискусиите са журналисти от водещи национални и регионални медии, медицински специалисти, експерти, здравни медиатори и пациенти, съобщават още организаторите.

Ще се разискват теми, свързани с основните принципи в здравната политика и реформата в здравеопазването с участието на д-р Валери Цеков, изпълнителен директор ЗОК "Надежда" АД, който ще говори за реформите в здравеопазването, здравна политика и безопасност на пациентите - основни принципи.

Маг. фармацевт Александра Савова, МУ – София ще коментира подобряването на достъпа до ваксините от имунизационния календар чрез въвеждане на реимбурсация, а доц. Илко Гетов, д. ф., фармацевтичен факултет при МУ – София - ценообразуването и реимбурсирането на лекарствата в България.

Доц. Асен Дудов, председател на Българското онкологично дружество, началник на Клиниката по онкология в болница "Царица Йоанна" ще акцентира върху достъпа до съвременни лекарства в медицинската онкология – настоящи факти и възможности за оптимизиране.

Ще се акцентира и върху темата за рака - рак на маточната шийка - вируси, рак, профилактика, опита в профилактиката на рака на маточната шийка в Българската армия, позитивното отношение към профилактиката - ключово за здравето на населението, както и върху влиянието на медиите върху гледната точка на пациента.

Водещи

Най-четени