Подправки в манджата - по-вкусно, но и по-полезно 31.10 | 12:53
Червеният пипер например помага за отслабването, а канелата стабилизира нивото на глюкозата в кръвта

Оказва се, че подправките не само правят храната много по-вкусна, но и намаляват съдържанието на натрия, мазнините и калориите в нея.
Червеният пипер например помага за отслабването, а канелата стабилизира нивото на глюкозата в кръвта и повишава чувствителността към инсулин, предаде Zee News.
По данни на учени от Университета на Колорадо, добавянето на различни подправки в нискокалоричните блюда (постно месо, зеленчуци и макаронени изделия от твърди сортове пшеница) ги правят по-привлекателни. Изследователи от Университета на Пенсилвания са установили, че смес от подправки в продукти с високо съдържание на мазнини намалява нивото на инсулина и на триглицеридите след хранене.
Американските учени са убедени, че използването на различните подправки при приготвянето на храната укрепва здравето на хората.
Ако учени, политици, готвачи и създатели на хранителни продукти обединят усилията си, ще предпазят хората от редица болести, твърдят те.
Водещи
-
Милиони гърци напускат големите градове и се отправят на традиционната си августовска ваканция
Очаква се повечето хора в Гърция да се завърнат в градовете след 15 август - Голяма...
03.08 | 18:00
-
САЩ обвиниха българин за трафик на оръжия, предназначени за наркокартел
Предложил списък със снаряжение на стойност 53 милиона евро
03.08 | 17:17
Най-четени
-
Български пенсионери превзеха гръцките плажове
Те са привлечени от изключително евтини еднодневни екскурзии
03.08 | 13:20
-
Митрофанова: България "безпрецедентно" притиска "Лукойл" да продаде бизнеса си
Тя припомни, че доставките на руски газ за България са прекратени от април 2022 г., когато...
03.08 | 10:40
-
Поскъпването на основни храни, плодове и зеленчуци на борсите продължава
сочат данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ
03.08 | 10:20