Подправки в манджата - по-вкусно, но и по-полезно 31.10 | 12:53

Червеният пипер например помага за отслабването, а канелата стабилизира нивото на глюкозата в кръвта

От Кремена Бедерева

Оказва се, че подправките не само правят храната много по-вкусна, но и намаляват съдържанието на натрия, мазнините и калориите в нея.

Червеният пипер например помага за отслабването, а канелата стабилизира нивото на глюкозата в кръвта и повишава чувствителността към инсулин, предаде Zee News.

По данни на учени от Университета на Колорадо, добавянето на различни подправки в нискокалоричните блюда (постно месо, зеленчуци и макаронени изделия от твърди сортове пшеница) ги правят по-привлекателни. Изследователи от Университета на Пенсилвания са установили, че смес от подправки в продукти с високо съдържание на мазнини намалява нивото на инсулина и на триглицеридите след хранене.

Американските учени са убедени, че използването на различните подправки при приготвянето на храната укрепва здравето на хората.

Ако учени, политици, готвачи и създатели на хранителни продукти обединят усилията си, ще предпазят хората от редица болести, твърдят те.

Водещи

Най-четени