Подправки в манджата - по-вкусно, но и по-полезно 31.10 | 12:53
Червеният пипер например помага за отслабването, а канелата стабилизира нивото на глюкозата в кръвта

Оказва се, че подправките не само правят храната много по-вкусна, но и намаляват съдържанието на натрия, мазнините и калориите в нея.
Червеният пипер например помага за отслабването, а канелата стабилизира нивото на глюкозата в кръвта и повишава чувствителността към инсулин, предаде Zee News.
По данни на учени от Университета на Колорадо, добавянето на различни подправки в нискокалоричните блюда (постно месо, зеленчуци и макаронени изделия от твърди сортове пшеница) ги правят по-привлекателни. Изследователи от Университета на Пенсилвания са установили, че смес от подправки в продукти с високо съдържание на мазнини намалява нивото на инсулина и на триглицеридите след хранене.
Американските учени са убедени, че използването на различните подправки при приготвянето на храната укрепва здравето на хората.
Ако учени, политици, готвачи и създатели на хранителни продукти обединят усилията си, ще предпазят хората от редица болести, твърдят те.
Водещи
-
Израел нанасе нови удари по Техеран
Убити са още трима ирански ядрени учени, с което общият им брой достигна девет
14.06 | 18:00
-
Българин е открит мъртъв в каравана в Серес
Най-вероятно е убит, посочват от гръцката полиция
14.06 | 17:40
-
19-годишна криминално проявена блъсна дете в инвалидна количка във Велинград
Тя се опитала да избяга
14.06 | 17:20
Най-четени
-
Само за 5 г.: Близо 800 старци са намерили смъртта си в домовете на ужаите в с. Ягода
От началото на 2025 г. до извеждането на хората от домовете през миналата седмица са починали...
14.06 | 11:00
-
Проф. Габровски: Зад скандалите с нелегални хосписи стои дълбок социален и медицински проблем
Застаряващото население, масовата емиграция и катастрофалният недостиг на медицински кадри...
14.06 | 12:40
-
Летните почивки на морето - от 30% до 100% по-скъпи от юли
Олинклузив нощувка надува сметката поне с 80 лв.
14.06 | 12:00