Поредна трагедия с починала родилка в София 29.11 | 07:38

31-годишната Даниела Димитрова е издъхнала в първа АГ-болница "Света София"

От Кремена Бедерева

Пореден случай на починала родилка в София, съобщава bTV. 31-годишната Даниела Димитрова е издъхнала в първа АГ-болница "Света София" - бившата "Тина Киркова".

Младата жена е починала малко, след като родила второто си дете в понеделник - 28 ноември. Бебето е в добро състояние. Лекарите смятат, че вероятно става дума за белодробна емболия.

Раждането е било със секцио и след него са настъпили усложнения.

iNews припомня, че това е третият пореден случай на починала родилка в столицата от септември насам. По случая се прави проверка.

Две от най-посещаваните и известни болници в България - САГБАЛ "Шейново” и УМБАЛСМ "Пирогов”, бяха санкционирани за смъртта на 19-годишната родилка Деяна Георгиева.

Проверката беше назначена на 31 октомври и обхвана четирите болници, в които младата жена е била лекувана - САГБАЛ "Шейново”, СБАЛИБП "Проф. Иван Киров”, УМБАЛСМ "Пирогов” и УМБАЛ "Александровска”. Според доклада има пропуски в извършеното лечение.
Последва още един трагичен случай - 35-годишната Надежда Узунова отишла в "Шейново" в неделя, 20 ноември, сутринта и била прегледана. Нямало данни за започнало раждане и я върнали. По-късно обаче състоянието ѝ се е влошило и била приета в болницата, където за минути починала.

От "Шейново” обясниха, че ако приемат жена и тя не роди до един-два дни, никой не плаща на болницата престоя. Затова наистина се чака да започне раждането.
Дни по-късно директорът на болницата подаде оставка.

Водещи

Най-четени