Решено: Яйцата са полезни 07.02 | 14:17

Яйцата са сред храните, които са полезни за хората, твърдят от американската компания Walmart

От Кремена Бедерева

Яйцата са здравословни. До това заключение стигнаха от американската компания Walmart, след дълъг дебат, съобщава Reuters.

Яйцата са сред храните, които са полезни за хората, твърди най-големият търговец на дребно в света. Яйцата вече ще се продават с етикет "Страхотно за вас", след като Walmart, основният американски клон на Wal-Mart Stores Inc, заяви, че ще търси начини за подобряване на храната, която се продава, като здравословната такава ще се продава и по-евтино. Walmart е с най-големи продажби на храни в Съединените щати.

За да спечелят одобрението на Walmart, храните трябва да отговарят на специфични изисквания. Дори и пресните плодове и зеленчуци се квалифицират, подобно на крехкото месо. Обезмаслено и млякото от 1% влизат в изискванията на компанията, а два процентово и пълномаслено мляко – не.

За да определи своите критерии, компанията се е консултирала с най-различни експерти по хранене, здравни организации, правителствени лица и други.

Докато някои хора смятат, че яйцата не трябва да влизат в списъка на здравословните храни заради високото съдържание на холестерол, което съдържат, други твърдяха, че те са добър и евтин източник на протеини.

Организацията по храни и лекарства в САЩ все още не е въведена стандартизирани правила, които да покажат кои са храните, които отговарят на определените критерии за здравето.

Докато Walmart разчита на различни етикети, които да указват на потребителите, като първо се появиха такива в зелено и бяло върху пресните плодове и зеленчуци.

Първата дама Мишел Обама заяви, че новите етикети дават на родителите информация, нужна им при избора им на здравословна храна, което е "ключов елемент за решаване на проблема с детското затлъстяване."

От Walmart, известени с усилията си да поддържа разходите ниски, заявиха, че няма да изхвърлят старите опаковки, за да пуснат по-бързо новите продукти, а ще изчакат да бъдат изчерпани старите опаковки и едва тогава ще бъдат отпечатани новите кутии и етикети, с печата на одобрение.

Водещи

Най-четени