Седмица ваканция за учениците в София заради грипа 21.01 | 16:35

От здравното министерство казват, че са осигурили антивирусни препарати

От Нели Минчева

Една седмица учениците в София ще бъдат в грипна ваканция, съобщават от Регионалния инспекторат по образованието, София – град.

Учебни занятия няма да се провеждат от 24 януари, понеделник, до 28 януари, петък.

Няма да се проведе насроченото за 23 януари многоезично състезание – областен кръг. За него ще бъде определена допълнителна дата.

От здравното министерство съобщават, че нивото на заболевамост от грип продължава да е по-високо от нормалното. От събота столицата също е в грипна епидемия, след като вчера и днес такава беше обявена вече на редица места в страната.

При наличие на симптоми на грип всеки човек трябва да посети личния си лекар и да не ходи болен на работа или училище, подчертават от ведомството.

Министерството на здравеопазването е осигурило антивирусни препарати, които могат да се отпускат по преценка на специалист в болничните заведения, от Спешна помощ и от личните лекари.

Тези медикаменти се разпространяват чрез съответните регионални инспекции по опазване и контрол на общественото здраве в страната по заявка на лечебните заведения или общопрактикуващите лекари.

Медикаментите се отпускат безплатно на пациентите от медицинските специалисти.

Водещи

Най-четени