Топ храни против стареене 06.03 | 12:09

Обърнете внимание на този списък, който ще подобри здравословното ви състояние

От Боян Кърпачев

Обърнете внимание на този списък с храни, защото те освен че ще забавят процеса на стареене, ще подобрят значително и на момента здравословното ви състояние и енергичността ви. Всички тези храни ще ви помогнат да запазите младостта, жизнеността и добрата си форма.

Открай време се търси хапчето за младостта, което като с магическа пръчка да изтрие следите на времето. А всъщност истината се крие в ежедневния избор на храна и начина на живот.
1210119

Номер едно в списъка с подмладяващи храни са горските плодове. Какво ги поставя на чело в борбата със стареенето? Отговорът е лесен. Те са пълни с антиоксиданти, които прочистват организма от вредните токсини, които всъщност са в основата на стареенето. Ето защо е препоръчително да ги добавите към менюто си, дори на ежедневна база. Не заменяйте други плодове, а просто добавете ягоди, малини, боровинки, малини и къпини.
1210124

Джинджифилът е друг силен коз в борбата със стареенето. Това всъщност е подправка, която има наистина много здравословни свойства. Това, което всъщност тя може да направи за вашия организъм е да облекчи ревматичните болки, подобри процеса на обмяната на веществата, повиши либидото, а също и да помогне за подобряване на кръвообращението. Освен това джинджифилът ще ви защити срещу вируси, грипове и настинки. Ако не ви понася като подправка си направете чай или отвара.


1210134

Друг чудесен хранителен продукт против стареене е чесънът. Препоръчително е да се яде най-малко една скилидка чесън, веднъж на седмица, за да се предпазите от грипове, заболявания като рак или коронарна болест. Всъщност чесънът също така намалява нивото на холестерола в кръвта и намалява кръвното налягане.

 

1210135Ядките също имат своето действие против стареене. Въпреки че са с наистина високо съдържание на калории, те съдържат основни хранителни вещества и минерали, като магнезий, желязо, мед, цинк, калий и други. Тези минерали са полезни за подсилване на имунната система. Освен това подобряват функционирането на храносмилателната система.

Именно това е причината да бъде толкова важно да ядете по една шепа ядки на ден. Това ще ви помогне да намалите преждевременното стареене. Освен това никой не ви ограничава в изгора на ядки. Бадеми, кашу или орехи, всички те са по някакъв свой начин благоприятни за вашия организъм.

Днес живеем в свят, в който ежедневно имаме достъп до храни против стареене. И те не са само витамините и минералите, които можете да приемете под формата на хапчета или разтворими таблетки. От изключително важно значение е и източникът на тези витамини и минерали. Естествените продукти против стареене ще ви помогнат за намаляване на бръчките, възпаленията, тъмните кръгове под очите и ще освежат кожата.

Водещи

Най-четени