Тропически растения лекуват рак 25.08 | 19:52

В основата на нови лекарства срещу рак на яйчниците може да стоят екстракти от тропически растения

От Кремена Бедерева

Екстракти, смеси от химикали и други съставки открити в няколко тропически растения, биха могли да формират основните съставки на нови лекарства за борба с рак на яйчниците, твърдят експерти, цитирани от в. Telegraph.

Според учените тропическите растения могат да помогнат при лечението на болестта, тъй като открили, че растителните екстракти са в състояние да убиват туморните клетки, взети от болни пациенти.

Проф. Иън Крий от Университета в Портсмут, който е ръководител на изследването, смята, че това е истинско откритие. "Ние сме много развълнувани от резултатите, тъй като никой досега не е успял да използва подобен метод".

Учените твърдят, че пробите от тропическите растения могат да убиват раковите клетки. Но разработването на лекарството е дълъг процес, така че тези резултати тепърва ще бъдат проучвани.

Алън Харви, професор по фармакология, смята, че колекцията от природни растителни проби, която природата ни предоставя, дава широк спектър от възможности за лечение. Учените се надяват, че тестовете ще дадат нов тласък на лечението на болестта.

Водещи

Най-четени