Търсят доставчик на ХИВ/СПИН лекарства след аларма на пациентски организации 19.01 | 17:00

Доставчикът на лекарствата ще работи с министерството до края на февруари 2012 г.

От Миглена Иванова

След като вчера на пресконференция представители на националните пациентски асоциации алармираха, че 160 души с ХИВ/СПИН са заплашени да останат без лечение заради изчерпан медикамент, днес на сайта на Държавен вестник се появи обществена поръчка на Министерството на здравеопазването.

Поръчката е за доставка на лекарствени продукти за лечение на пациенти със СПИН, туберкулоза, психични и поведенчески разстройства, дължащи се на употреба на опиоиди, синдром на зависимост.

Прогнозна стойност на поръчката не е посочен, но доставчикът на лекарствата ще работи с министерството до края на февруари 2012 г.

Фирмите, които желаят да се включат в търга, могат да закупят документи до 1 февруари 2011 г. включително, а крайният срок за подаването на предложенията е 11 февруари.

Офертите ще бъдат отворени на 14 февруари, като в самата поръчка е посочено, че могат да присъстват лица по чл. 68, ал. 4 - участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масова информация и на юридически лица с нестопанска цел, с цел гарантиране прозрачност на търга.

Водещи

Най-четени