Червено винце с фъстъци - новият "суперубиец" на забравянето 07.02 | 10:47
Американски учени ни съветват да употребяваме и горски плодове, за да помним повече

Антиоксидантът ресвератрол от червеното вино, фъстъците и горските плодове може да помогне срещу свързаното с възрастта намаляване на паметта, съобщи в. Daily Express, позовавайки се на американски учени.
Проф. Ашок Шети от тексаския университет A&M изследва ефекта на ресвератрола върху хипокампуса на застаряващи плъхове. Експериментите му показаха, че антиоксидантът предизвиква очевидно подобрение на паметта и настроението.
Учените се надяват, че същото може да важи и за хората, дори и вече да са засегнати от болестта на Алцхаймер.
При плъховете, получавали ресвератрол, растежът на нови неврони почти се удвоил. Значително се увеличили фините кръвоносни съдове, понижило се хроничното възпаление в хипокампуса.
"Изследването дава нови доказателства, че приеманият на средна възраст ресвератрол може да доведе до по-добра памет на старини", каза проф. Шети.
Водещи
-
Рибата в пъстървовите стопанства масово измира
Според Асоциацията на производителите на рибни продукти проблемът засяга стопанствата в цялата...
20.08 | 13:45
-
Борислав Сандов: 10% от българите ще бъдат на воден режим
Кризата ще се задълбочи, прогнозира бившият министър на околната среда и водите
20.08 | 13:30
-
Илън Мъск спира създаването на политическата си партия?
20.08 | 13:15
Най-четени
-
Момченце е ударено от ток край басейн в Сливенско
12-годишното дете е пострадало при сядане на ръба на басейна
20.08 | 10:15