Я ме цакай с топла бира! 26.11 | 16:15

Топла бира с масло и подправки? На вашето внимание...

От Гергана Златкова

Едва ли има човек, който да не е чувал знаменитата фраза от класиката "Деца на море" - "Ти мене ще ме цакаш с топла бира ли...". И ако това изразява по-скоро мнението, че топлата бира, абсолютно не струва, то на вашето внимание искаме да предложим една рецепта, която определено ще опровергае това.

Защото има и едни други, също толкова стари, рецепти, които обаче са забравени от времето и очакват да бъдат преоткрити.

На вашето внимание искаме да представим една рецепта от времето на Тюдорите, виден представител на които е страховитият Хенри VIII. 1588 година, за да бъдем точни.

Става въпрос за рецептата за т.нар.Buttered beere, която на български ще бъде нещо като "маслена бира". Рецептата е публикувана в книгата The Good Huswifes Handmaide for the Kitchin.

Ако спазвате оригиналните указания, с които ще се запознаете след малко, ще получите напитка с остър, осезаем вкус, поради наличието на джинджифил, индийско орехче и карамфил.

Вижте как да си направите една актуална атрактивна алтернатива на уникалната топла бира на Тюдорите при Кulinar.bg. Няма да останете разочаровани.

Водещи

Най-четени