Euro Gusto – удоволствието от храната и отговорността към климата 21.11 | 18:33

На изложението във френския град Тур бяха показани тайни от европейските кухни

От iNews.bg

Този уикенд във френския град Тур се проведе второто издание на изложението Euro Gusto, съобщават организаторите от Slow Food. Една от основните цели на еколозите е да покаже удоволствието от вкусната храна и отговорната консумация, която се грижи за опазването на климата.

Изложението се превърна в празник на различните култури и кухни, вкуса и биоразнообразието.

Своите кулинарни трикове показаха представители на 29 държави. Те разказаха и за специфични екологични кампании, които се провеждат в техните страни.

В една от дискусиите, които съпътстваха изложението от slow Food разказаха и за връзката между хранителната индустрия – производство, пакетиране, продажби, консумация и отпадъците, и климатичните промени.

А вкусните гозби бяха полети с 640 специално подбрани вина. В откритите пространства улични музиканти пък забавляваха публиката.

Водещи

Най-четени