Алтернативните начини за придвижване в града 18.09 | 09:44

Европейската седмица на мобилността с акцент върху кокилите, скейтбордите и велосипедите

От Олга Андреева

Европейската седмица на мобилността ще бъде отбелязана с поредица от инициативи в днешния неделен ден.

И днес от "Велоеволюция" предлагат услугата "Велоескорт". Тя е за всеки, който се чувства несигурен да отиде до работа с колело. Техен представител ще съпровожда колоездача и ще показва подходящия маршрут. Необходимо е само в страницата на Седмицата на мобилността да се запише началната и крайна точка на маршрута.

От 10.00 ч. пред НДК започва изложението на електромобили, електровелосипеди и скачащи кокили, организирано от Екофорум за устойчиво развитие и браншови организации, посочва БТА.

В 16.00 ч. ще има час и половина демонстрации за алтернативните начини за придвижване - с кокили, скейтборд, велосипеди и електромобили.

От 12.00 до 20.00 ч. в градинката "Кристал" ще има информационен щанд за родители, докато децата им се забавляват в тематичните кътове "Конструиране на скауткрафт", "Арт център", "Екология" и "Скаутски игри". 

Инициативата "Фрий София Тур" организира англоезичен тур - разходка в София в 11.00 и 18.00 ч. Участниците в сдружението имат и информационен щанд на пл. "Св. Неделя".

Кръстовището на бул. "Вардар" и бул. "Възкресение" е сборния пункт на участниците в разходката и игрите в Софийския зелен коридор, която започва в 16.45 ч. При жп линията зад бившия обувен завод ще има игри.

"Ретро София Фест" продължава от 18.00 ч. в градинката зад Руската църква. На "Стъргалото" ще има ретромодно дефиле, награждаване на победителите в конкурса "Забравената София - на фокус" и конкурса за стари снимки "От албума на баба" и връчване на титлите на Мистър и Мис Ретро София.

Водещи

Най-четени