Варненци излязоха на протест срещу застрояването на Морската градина 03.07 | 20:45

Около 1000 души скандираха "Мафия" и "Варна, събуди се"

От Андриян Георгиев

Около 1000 предимно млади граждани на Варна протестираха пред сградата на общината тази вечер срещу застрояването на морската градина в града.

Младите хора седнаха по средата на един от най-оживените булеварди в града - "Мария Луиза”, което сериозно затрудни трафика в час пик. Гражданите скандираха "Мафия”, "Искаме си Морската градина”, "Остава", съобщи агенция "Фокус".

Хората носеха лозунги, на които пишеше "Морската градина - за варненци", "Варна иска да диша”, "Варна, събуди се", "Долу ръцете от Морската градина”, "Можем да запазим и целия парк” и др. Протестът е под мотото "Окупирай общината”. 

Те призоваваха всеки, който минава, да седне на пътното платно, като по този начин затрудняваха още повече трафика.

Имаше и засилено полицейско присъствие, като полицаите се опитваха да разгонят протестиращите, но около час булевардът остана блокиран. 

Протестът приключи с четирима арестувани младежи. Те са арестувани по чл. 325 – за дребно хулиганство, съобщиха полицаите. Трафикът вече е възобновен. 

Гражданите се събраха днес (3 юли), тъй като утре ще се проведе сесия на Общинския съвет, на която трябва да се гласува окончателния вариант на общия устройствен план.

Водещи

Най-четени