Звезди се обединиха за спасяването на бездомни животни 21.12 | 11:19

Водещи, музиканти, актьори, писатели и художници подкрепиха кампания за осиновяването им

От iNews

Популярни лица от родния шоубизнес застанаха рамо до рамо за благотворителна кауза.

Водещите Ники Кънчев и Николай Дойнов, Дани Ганчев от група "Тангра", китаристът Иво Чалъков от Gravity co, победителят от "Гласът на България" Ния Петрова , актрисите Яна Бобева и Анелия Мангърова подкрепиха организацията Pet sisters, която намери нов дом на над 250 кучета и котки през 2019 г. Те бяха част от благотворителното събитие на организацията под надслов "Коледа си има дом", на което бяха събрани средства за подобряване на условията в спасителния център в село Кривина.

Със събраната от благотворителния базар сума ще бъдат закупени  термопанели, с които екипът на организацията изгражда изцяло затворени и отопляеми помещения за кучетата, настанени в приюта и очакващи своя нов дом.

Над 250 са спасените кучета и котки, които намират нов дом и грижовни стопани през 2019 г. Благодарение на усилията на екипа и доброволци, 227 кучета и 26 котки са задомени в Германия, Австрия, Швейцария, Дания, Швеция и Лихтенщайн. През тази година едва седем от живеещите в приюта бездомни животни са били осиновени в България.

"Често ни питат защо спасените български животни заминават предимно за чужбина. Причините са много. Тук изключително рядко някой осиновява животно с недъг или нелечима болест. А често от партньорите ни в Германия получаваме точно такива запитвания. Съвсем скорошен пример – жена е поискала да осинови най-възрастното животно от нашия спасителен център. И така дядо Нерон, на около 16 години, ще прекара оставащото му време като домашно куче. В България запитванията са за предимно дребни кучета, по възможност бебета, които да напомнят на някаква порода. Търсят ги и за пазачи в двор", разказват от организацията. 

Със свои авторски творби в коледния благотворителен павилион се включиха Евгения Накова, Лиляна Николова, художничките Роза Колчагова и Галя Груева, Ador Barador, писателят Мая Дългъчева, художничката Невена Ангелова и издателство "Жанет 45".

Екип iNews

Водещи

Най-четени