Несебър се присъединява към екологичен проект 24.03 | 14:48

Община Несебър набеляза и финансира на няколко мерки за борба с вредителите

От Кремена Бедерева

Община Несебър се присъединява към екологичен проект, съобщиха от пресцентъра на общината. В рамките на кампания "Зелен Несебър 2010 - "Аз обичам Зелен Несебър - Промени себе си, дай пример на децата си, спаси природата!”, Община Несебър се присъединява към проекта на списание 8 и "Вашият градинар" ООД, с подкрепата на Столична община -"Да спасим в суматохата кестените”. Проектът е на образователна тема, която включва знания от биологията и природознанието и има хуманистичен и социален аспект.

Община Несебър набеляза и финансира на няколко мерки за борба с вредителите - локализиране на представителите на Конския кестен (Aesculus hippocastanum) на територията на общината и изготвяне на фитосанитарна оценка на тяхното състояние; изработване на капаните за молци от ученици, поставяне, презареждане и поддържане през цялото лято от подразделиния на общинската администрация.

Общината планира третиране на опадалите от дърветата листа чрез компостиране. Закупуване на 5 броя компостери и поставяне в основните училища в Обзор и с. Гюльовца за създаване у децата екологични навици и гражданско самосъзнание; изработване на заготовки за къщички за птици, които учениците да сглобят и съвместно с общинската администрация да окачат на дърветата, за да има повече птици, знак за доброто състояние на природата;

Поставянето на вече готовите капани за молци и къщички за птици ще бъде на 30 април от 10.30 на площада в Обзор и в същия час в парка на с. Гюльовца.

Водещи

Най-четени