Плуване в компанията на делфин – желана атракция за 2013 г. 09.01 | 13:52

Над 1000 души са се радвали отблизо на бозайниците във варненския делфинариум

От Цанка Донкова

Плуване в компанията на делфин се оказва доста желана атракция за 2013 година. Над 1000 души са плували с бозайниците от варненския делфинариум. Това отчетоха от водния атракцион, съобщава агенция "Фокус".

Огромен интерес към забавлението са проявили както варненци, така и гости на града. Според хората 30-минутното плуване в компанията на делфините е било невероятно преживяване. По принцип на хората се предлага да бъдат записани на видео как плуват с морските бозайници и снимки за спомен с тях.

Делфините дори изпълнявали и част от номерата, които са включени в шоу програмата им, но всичко се следи от зоркото око на треньор.

През изминалата година най-големи желаещи за атракцията са били най-вече жени и момичета.

По принцип желаещите са от всички възрасти, но в басейна се допускат деца, навършили 12 години. Честа е практиката хората да правят изненада на своите половинки, като им закупуват ваучери срещу цена от 100 лева.

Тъй като често датите са заети напред във времето, от Делфинариума съветват желаещите предварително да направят своята заявка.

Мероприятието е индивидуално. Всеки желаещ плува сам в басейна с Кимбо, а на ден в басейна се допускат максимум до шестима души.

Водещи

Най-четени