Русе опазва природата по шест екопроекта 01.04 | 14:40

Одобрени за финансиране са общо шест проекта

От Елена Кирилова

Шест екопроекта от Русе спечелиха финансиране от конкурса на Министерството на околната среда и водите "За чиста околна среда 2013 г.”, съобщават от общинската управа на града.

Одобрените проекти са на три русенски кметства. Сандрово е одобрено с проект "мултифункционална площадка за спорт на деца и възрастни, изградена върху нерегламентирано сметище.

Проектът "Обичам природата и аз участвам” на кметство Бесарбово и проектът "Облагородяване и озеленяване на зона за отдих в административен център на Ново село” на кметство Ново село са другите два одобрени.

Финансиране ще получат също две детски градини и едно училище в Русе. Става дума за основно училище "Иван Вазов” , което е одобрено за проекта "Да съхраним природата”. ЦДГ "Русалка” и ЦДГ "Иглика” са одобрени съответно за проектите "За децата и реката” и "Обичам природата и аз участвам”.

Целта на кампанията е да повиши екологичната култура на гражданите и включването им в доброволен труд и дейности за опазване на околната среда на местно ниво.

Общинските проекти ще получат финансиране до 10 хил. лева. Детските градини и училищата ще се сдобият с до 5000 лева за проектите си.

Водещи