Кога е най-подходящо да минем под венчилото 11.11 | 14:23

След определена възраст се засилва рискът от развод

От iNews.bg

Макар от началото на така наречения Преход у нас да стана модерно съвместното съжителство, в последните години отново започна да се възражда идеята за брака. За всички, които още не са свършили тази работа, вероятно ще е много полезно да разберат, че има определена възраст, в която е препоръчително да минат под венчилото.

Ако искате да бъдете щастливи в брака си, трябва да се ожените в края на 20-те или началото на 30-те си години. Вричането във вечна вярност между 28 и 32 години намалява опасността от раздяла с 11 на сто. Това установиха учени от университета в Юта, пише Daily Mirror. Полезно е да се знае още, че след 32-годишна възраст с всяка изминала година се увеличава рискът от развод. 

"Досега се смяташе, че колкото хората повече изчакват, преди да сключат брак, толкова по-добре. Търсеше се "зряло" решение за тази важна стъпка, което ще осигури стабилно партньорство. Но се оказва, че прекаленото изчакване, особено след 32-годишния предел, води до нестабилни бракове, досущ като при прекалено младите двойки”, коментира един от учените, участвали в изследването.

Какво е обяснението?

Тези, които дълго отлагат Менделсоновия марш, обикновено са хора с проблеми в междуличностното общуване. Те не се женят, защото доста рядко ги пожелават за партньори. А когато го сторят, техните женитби автоматично попадат под повишен риск от развод.

Но не си мислете, че бракът в ранна възраст пък гарантира щастие. Прибързаните решения не могат да скрепят за дълго време една връзка.

Водещи