На "България на Гражданите" Борисов им е виновен 02.04 | 08:30

Скандалът с отлива в Пловдивско е предизвикан от ГЕРБ, твърди Калин Томов

От Диана Цветкова

Членове на "Движение България на Гражданите" си хвърлиха взаимни обвинения в ефира на bTV, след като през уикенда над 1000 души от структурата в Пловдив – област напуснаха партията на Меглена Кунева.

Водачът на листата в Пловдив и секретар на партията Калин Томов обвини за раздора ГЕРБ и конкретно бившия премиер Бойко Борисов.

По думите му Борисов бил виновен за раздорите в движението, защото "ГЕРБ се притесняват, че не могат да си напазаруват наши депутати", а движението било гражданската алтернатива на доскоро управлявалата партия.

От структурата на "Движение България на гражданите" в Пловдивско пък обвиниха ръководството, че еднолично е спуснало външни лица за водачи на листи, вместо те да се подберат на регионален принцип както са очаквали местните структури.

"Съгласни сме, че лидерите решават кои да бъдат хората в листите, но все пак лидерите трябва отнякъде да изберат тези хора, не може от въздуха да се появят", заяви Томов.

Дани Каназирева, която беше в ГЕРБ и бе изключена със скандал, сега същото се повтаря в движение "България на гражданите" – това не било проблем, стига да си е запазила позициите.

"Не съм парашутист. Очевидно става въпрос за спор за лични амбиции на една дама", заяви Калин Томов като визира отцепилата се Дани Каназирева, която преди да се присъедини към хората на Кунева беше в ГЕРБ, но напусна формацията със скандал.

Попитан защо включват в структурите си хора, "прелитащи" от други партии, Томов обясни, че ѝ били възможност, защото вярвали във втория шанс, но на никого не са обещавали второто място в листите.

"Това е опит за истеризация, за внушаване, че се разпадаме, което дълбоко не е вярно", допълни той, като изтъкна Томов, според когото скандалите в партията са привнесени от опонентите, предвид предстоящите избори.

В разговора се включи и Момчил Панталеев от структурата на "България на гражданите" в Сливен, който заяви, че тезата на партийните лидери е "цинична".

"Предполагам, че се готвят за някакви мегагалактически избори", коментира той и обясни, че в Сливен също има проблеми с ръководството на формацията, които са на принципна основа и са се появили далеч, преди да почнат да се редят листите.

Според Панталеев е проблемно цялото ръководство на партията, а в момента се прави опит като водещ да се изведе проблемът с реденето на листите. Заяви, че структурите в Сливен са получили заплахи, че ако продължават да създават проблеми, от движението ще сложат свои хора в листите в града. Упрекна и самия Калин Томов, че е отправял такива заплахи.

Томов не отрече, нито потвърди тези обвинения, като заяви, че "всички опити за внушение за мен е ясно, че са от нашите опоненти, тъй като ние сме единствената формация, която предлага нови идеи".


Водещи

Най-четени