РЗС с идея за кампания “Спри подслушването” 30.04 | 20:05

Според Янев Конституцията и Изборният кодекс са уродливи

От Елена Кирилова

РЗС може да е първата партия, която стартира кампания под наслов "Спри подслушването”. Това заяви председателят на партията Яне Янев, цитиран от агенция "Фокус”.

Той нарече Конституцията на България и Изборния кодекс уродливи, тъй като дават възможност за ненаказаност, съобщава агенция "Фокус”.

По думите на Янев партията смята, че е необходимо падането на имунитетите на депутатите и магистратите, за да не се стига до "безобразия”, на каквито сме свидетели в момента.

Председателят на РЗС подчерта, че за разлика от БСП и ДПС, които са вкарали свои хора в инспектората на Висшия съдебен съвет, неговата партия не е правила подобни договорки.

Това, което направиха спрямо така наречения български скандал "Уотъргейт”, трябва да го направят и по отношение на енергийната мафия. Искаме да бъдат привлечени, като обвиняеми Румен Овчаров и Корнелия Нинова, защото има достатъчно доказателства във Върховната Касационна прокуратура, обясни Яне Янев.

Според него е изнасян ток за стотици милиони. Той е бил продаван по-евтино, отколкото този, който е консумиран от българите.

Янев е на мнение, че сценарият за създаването на програмно правителство е опасен и той е против това. По думите му РЗС разполага със запис как водач на листата на Костов убеждава хората в своя избирателен район, че след изборите трябва да се направи коалиция с БСП и ДПС.

 

Водещи

Най-четени