Ирина Бокова: Трябва да се инвестира в ЮНЕСКО в името на правата на човека и неговото достойнство 03.11 | 16:45

Световната организация върви по пътя на реформиране като запазва вярата в нашите ценности, смята генералният директор

От iNews.bg

В своята 70-годишна история ЮНЕСКО е изправена пред лицето на нови кризи и предизвикателства, които дестабилизират цели райони и са източник на безпрецедентни бежански потоци.

С тези думи генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова започва речта си при откриването на 38 Генерална конференция на световната организация в Париж, предават специалните пратеници на БГНЕС във френската столица.

В отговор на тези предизвикателства реформиращото се ЮНЕСКО заздравява своя мандат за развитие на качественото образование, особено на младите момичета, за борба срещу войнстващия екстремизъм и срещу пропагандирането на омраза и насилие, каза генералният директор на организацията.

Ирина Бокова призова да се инвестира в ЮНЕСКО в името на правата на човека и неговото достойнство. ЮНЕСКО върви по пътя на реформиране като запазва вярата в нашите ценности, наследени от основателите на организацията по време на тяхната среща в Лондон в далечната 1942-ра година по време на страшната война. Това е ДНК-то на ЮНЕСКО, заяви Ирина Бокова.

38 Генерална конференция на ЮНЕСКО в Париж се провежда в навечерието на Срещата за климатичните промени на ООН, на която ЮНЕСКО е съорганизатор, и веднага след като ООН прие Новия дневен ред за устойчиво развитие.

 

Най-четени