Airbus представи визия за полет през 2050 г. 14.06 | 14:24

Виртуален голф и релаксиращи процедури на борда на самолета са само част от полета на бъдещето

От iNews.bg

Европейската компания Airbus, част от холдинга EADS, показа представата си за полета на бъдещото. Специално шоу разказва на посетителите на сайта на компанията за това как ще бъде осъществен полета през 2050 година.

Персонализирани зони заместват традиционните класи в кабината на самолета. Пътниците в самолета имат интерактивна конферентна връзка, могат да играят виртуален голф и дори да прочетат приказка за лека нощ на децата си, които са в собствените си легла у дома.

Седалките ще се нагаждат по тялото на човека, седнал в тях.

Различна ще бъде не само обстановката вътре в самолета – структурата на машината ще бъде бионична. Тя ще имитира структурата на птичите кости и така движението на самолета ще бъде оптимизирано. Материалът, от който ще бъде изграден корпусът, ще може да става прозрачен, и така пасажерите ще имат панорамна гледка над местата, над които прелитат.

Помислено е и за нуждите на пътниците – в специални "витализиращи зони" те ще могат да получат доза витамини и антиоксиданти. На борда на самолета ще се предлагат ароматерапия, акопресура и други приятни и релаксиращи процедури.

Визията на Airbus за полета на бъдещето ще бъде една от атракциите по време на въздушното шоу Le Bourget, което се провежда във френската столица Париж от 20 до 26 юни.

 

Водещи

Най-четени